Over mij

KynoTeach staat voor.....

SAMEN met PLEZIER werken aan het ZELFVERTROUWEN van je hond en van jou

door AFWISSELING in de oefeningen

PASSEND bij jullie MANIER VAN LEREN

in lessen waar RUST, AANDACHT en FOCUS centraal staan

om op die manier een bijdrage te leveren aan het LEREN KENNEN van je hond

waarbij jullie je VEILIG en ONTSPANNEN voelen bij elkaar

Elke les zet KynoTeach haar ERVARING en KENNIS in om van jullie een sterk team te maken

Wie hoort er bij KynoTeach?

Mijn naam is Petri Wollaars en ik woon met mijn man Albert en onze twee Nova Scotia Duck Tolling Retrievers Tessie en Fien in Houten. Dit geweldige ras is gefokt om mee te ‘werken’. Samen met Tessie heb ik al heel wat cursussen gevolgd: van de puppycursus, Sport en Spel, Gehoorzame Hond 2 tot Balans&Coördinatie. Wij doen aan Detectie (Neuswerk) en hebben 3 jaar de hondensport ‘Agility’ (Behendigheid) gedaan. En nu verkennen we samen de sport Rally-O. Fien begint inmiddels aardig volwassen te worden en heeft diverse gehoorzaamheidscursussen gedaan. Ook Fien is bezig met  Detectie en we doen samen aan FCI Obedience. Ze heeft kennisgemaakt met Balans&Coördinatie en Mantrailing (speurwerk naar mensen).

Tessie is een zachtaardige en slimme Tollerdame. Als zij mag ‘werken’ met mij is ze een blije hond. Maar ze is ook een wat introverte hond en gevoelig voor prikkels en stress.  Voor mij was, en is, dat af en toe een uitdaging in haar begeleiding. Ik wilde haar taal beter begrijpen, zodat ik haar kan helpen om te gaan met die prikkels en stress. Dat was begin 2019 de aanleiding om me te gaan verdiepen in hondentaal -en gedrag en hoe honden leren. Onze Fien is qua karakter totaal verschillend van Tessie. Vol energie dendert zij door het leven (en door onze woonkamer en tuin), doet heel stoer, maar vindt stiekem veel dingen toch wel spannend. Dat vraagt dus een hele andere benadering in de opvoeding. Een mooie uitdaging!

Ik vind honden zulke leuke en intrigerende dieren dat ik in 2019 de module ‘Ken je Hond’ bij opleidingsinstituut O&O ben gaan volgen. Dat smaakte naar meer! Dus ben ik daarna gestart met de opleiding tot Kynologisch Instructeur en heb ik mijn diploma behaald bij Kynotrain. Daarbij heb ik stage gelopen bij de hondenschool ‘Werken met je Hond’. Ik vind het belangrijk om te blijven leren. Bij mijn ‘CV’ vind je alles wat ik onderneem op hondengebied.

Lesgeven zit in mijn bloed. Ik geef al bijna 25 jaar met veel plezier les aan pubers op een school in Culemborg en ik zet mijn kennis en ervaring nu ook graag in om samen met jou en je hond aan de slag te gaan.

Tot ziens bij KynoTeach!

Petri Wollaars

Visie

"Als iets niet meteen lukt dan zoek je uit wat wel werkt. Je faalt niet. Je leert!"

Gedwongen door de Corona-‘lockdown’ in 2020-2021 gingen Tessie en ik privéles volgen. Na alle gevolgde groepslessen vond ik privéles een verademing!  Weinig prikkels voor Tessie (en voor mijzelf), alle aandacht voor ons samen en in 30 minuten privé leerden we meer en sneller dan in 60 minuten in een grote groep.  Het overtuigde mij ervan dat het voor een hond beter is om privé of eventueel in een klein groepje te oefenen, waarbij de omgeving vertrouwd is en de prikkels te hanteren zijn.

Daarom heb ik begin 2020 het plan opgevat om een kleinschalige hondenschool op te richten. Bij voorkeur geef ik privéles ‘op maat’, omdat mijn aandacht dan volledig naar de mens(en) en de hond kan gaan. In alle lessen ligt de focus op een goede en creatieve manier werken aan het zelfvertrouwen van je hond en aan jullie onderlinge band. Alle leeftijden zijn welkom: van pup tot de senioren hond. En daarbij geldt: elke hond is anders, elk mens is anders. Met beiden wordt rekening gehouden. En: niks geen falen als het niet lukt, maar samen uitvinden wat wel werkt!

Ik heb gekozen voor de opleiding tot Kynologisch Instructeur bij Kynotrain. Deze opleiding is goedgekeurd door de Raad van Beheer en is opgericht door Peter Beekman. Hij is in Nederland de grondlegger van de theorie over hoe honden leren (de Black Box methode) en heeft ruim 30 jaar ervaring in het trainen en opvoeden van honden.