Privéles bij KynoTeach

alle aandacht voor jou en je hond

Privéles bij KynoTeach heeft veel voordelen...

Vanaf 15 mei 2024 heeft Hondenschool KynoTeach weer plek bij de privélessen aan huis voor 1 pup. Als je geïnteresseerd bent in de privélessen neem dan contact op via info@kynoteach.nl. Vermeld altijd de leeftijd en naam van de hond, jullie adres en telefoonnummer en per wanneer je zou willen starten met de privélessen. We werken altijd met een proefles.

 

Een privécursus met je pup, jonge hond of volwassen hond heeft zo zijn voordelen. Je krijgt les van een gediplomeerde Kynologisch Instructeur die alle tijd heeft voor jou en je hond en de lessen volledig afstemt op wat jullie nodig hebben en aankunnen. Daarbij train je in een voor jouw hond vertrouwde omgeving: je eigen woonkamer, je tuin of om de hoek van je eigen huis. In alle rust en met weinig afleiding door andere honden, baasjes of prikkels uit de omgeving werken jullie samen. Zo zorg jij er voor dat je hond zich veilig voelt bij jou en tijdens de les. En dat levert een ontspannen les op, waarbij uit onderzoek is gebleken dat een hond daardoor veel beter in staat is te leren. En dat willen we graag bereiken: op een ontspannen manier samen veel leren!

Naast gehoorzaamheid komen ook het snuffelwerk en leuke en actieve oefeningen aan bod. De invulling van de les is afhankelijk van de leeftijd van je hond en wat je graag wilt bereiken. We werken altijd vanuit rust met aandacht voor de baas en focus voor de oefeningen. Uiteraard is er ook tijd om in te gaan op de zaken waar jij met jouw hond tegenaan loopt.

Nog een voordeel: een privécursus volgen is het hele jaar mogelijk. Regen, hagel, sneeuw…je hoeft de deur niet uit, want we komen bij je thuis. En is het buiten te warm dan verplaatsen we de les naar een dag waarop het koeler is.

Na 5 lessen heb je de eerste cursus voltooid. Je kunt dan doorgaan met de tweede cursus. De pups starten met basisoefeningen en daar bouwen we in de tweede cursus op door. Heb je een puberhond of een volwassen hond dan wordt de lessen aangepast aan de leeftijd van je hond. KynoTeach is flexibel en voor elke hondenleeftijd is een cursus ‘op maat’ te bedenken met voldoende mogelijkheden voor een vervolgprogramma!

Tijdens de proefles vertel ik je graag meer over de mogelijkheden! Mail naar info@kynoteach.nl of bel naar 06 38039522 (tussen 16u en 21u) als je vragen hebt of als je een proefles wilt afspreken. Vermeld altijd de leeftijd en naam van de hond, jullie adres en telefoonnummer en per wanneer je zou willen starten met de privélessen.

 

Belangrijk om te weten: KynoTeach is niet opgeleid tot  gedragstherapeut voor honden. Heeft jouw hond een gedragsprobleem dan verwijzen we je voor deskundige hulp naar de Nederlandse vereniging voor gedragstherapeuten voor honden, de NVGH

Privécursus

Voor wie:

Voor pups (vanaf 8 weken) , de jonge hond (6mnd tot 1 à 1,5 jaar) en de volwassen hond. Jij bent bereid om op een positieve manier tijd en energie te steken in het oefenen.

Wat gaan we doen:

We gaan de pups of puberhonden vaardigheden aanleren, waarbij je ook uitleg krijgt waarom het goed is als je pup of jonge hond deze vaardigheden beheerst. De volwassen hond beheerst waarschijnlijk al heel wat vaardigheden. Voor hen is er een aangepast programma. Voor de pups en puberhonden kunt je denken aan cues voor: 

  • Zitten
  • Liggen
  • Meelopen aan de lijn zonder trekken
  • Wachten
  • Blijven (zitten of liggen)
  • Ruilen
  • Iets laten liggen (Leave it)
  • Aandacht voor de baas

De lessen bevatten ook altijd opdrachten met leuke attributen zoals: pionnen, hoepels, een opstapje of andere uitdagende dingen. Hierdoor leert je hond zijn lichaam beter kennen en werken jullie samen aan een fijne relatie. Superleuk om te doen! Naast samen contact opbouwen, werken aan gehoorzaamheid om in onze drukke maatschappij goed mee te kunnen doen, besteden we ook aandacht aan de verzorging van de hond.

Het aanbod voor de volwassen hond

Veel mensen gaan met hun hond naar puppycursus en een cursus voor jonge honden. En voor de meeste honden stopt het daarna. Dat vinden wij een gemiste kans! Een volwassen hond vindt het ook leuk om af en toe eens wat anders te doen dan het lopen van het dagelijkse ‘rondje met het hondje’. Er zijn weinig hondenscholen die het hele jaar iets aanbieden dat specifiek op de  volwassen hond gericht is. Je kunt natuurlijk kiezen voor het meedoen aan een hondensport, zoals Flyball of Hoopers. Maar daar zit je dan heel wat weken aan vast en moet je soms lid worden van een vereniging. Dat wil niet iedereen. Daarbij is niet elke hond geschikt om aan een hondensport in een groep te doen. We bieden daarom ook voor de volwassen hond lessen aan. Gehoorzaamheid kan centraal staan, maar ook leuke snuffeloefeningen of actieve en creatieve oefeningen. De leeftijd van de hond maakt niet uit. Alle oefeningen worden aangepast aan wat de hond kan.

Hoe gaan we te werk:

Elke hond en baas is anders. Samen gaan we uitproberen wat specifiek voor jouw hond werkt.  Jij krijgt instructie over de oefening en gaat vervolgens aan de slag om het je hond te leren. Je leert te kijken naar het gedrag van je hond, zodat je begrijpt waarom jouw begeleiding wel of niet leidt tot het gewenste gedrag. Geduld is hierbij het toverwoord! In de lessen richten we ons op wat goed gaat en maken we vooral gebruik van beloningen (voertjes/spel) in plaats van correcties. We trainen ontspannen, zonder druk of dwang. Een positieve trainingsmethode dus! Een slipketting of andere pressiemiddelen gebruiken we absoluut niet.

Waar:

Privélessen duren ongeveer 30 à 40 minuten en worden gegeven in en rondom jullie eigen huis in de gemeente Houten (Houten, ’t Goy, Tull en ’t Waal, Schalkwijk).

Wanneer:

Privécursussen worden aangeboden op de zondagochtend tussen 9u en 12.30u.

Praktische info

Aanmelden:

Neem contact op via info@kynoteach.nl . Vermeld in je mailtje de naam en leeftijd van je hond en je adres en telefoonnummer.

Je mag natuurlijk ook bellen (tussen 16u en 21u) of een WhatsApp sturen via 06 38039522.

Tarief:

We starten met een proefles.  De proefles duurt 45 minuten en kost 20 euro. In de proefles maken we kennis met elkaar, krijg je informatie over de lessen bij KynoTeach, doen we samen een oefening en kun je vragen stellen. Als we besluiten met elkaar te gaan samenwerken dan plannen we de lessen in. De privécursus duurt 5 lessen. De lessen duren ongeveer 30 à 40 minuten. Een privécursus kost 150 euro.

Zie ‘Tarieven‘ voor meer informatie en de Algemene Voorwaarden.